Omnifit

Kijk op gezondheid


De Kruik

Een goed Nederlands spreekwoord is : “De kruik gaat zolang te water tot hij barst”.

Mijn dochter kreeg als 2 of 3 jarige haar melk in een bekertje, Maar op een dag zag zij mij een glas pakken; dat glas vond zij zo mooi daar wilde zij graag een keer haar melk uit drinken. Dat mocht en ik zette het glaasje bij haar bord.
Het was een bol glaasje en voor haar nog kleine handen aan de grote kant. Toen ze het pakte greep ze het, met één hand, onder de helft van de bolling beet en ‘Floep’ deed het glas in haar hand en stond, met melk en al, op z’n kop op tafel. Had ik het met opzet zo willen doen was het waarschijnlijk nooit gelukt, maar blijkbaar waren in dit geval alle condities goed voor dit geweldige effect. We hebben er met z’n alle hartelijk om gelachen.

Hetzelfde glaasje omgekeerd in een bak water duwen zal een zelfde soort, maar omgekeerd, effect opleveren. Het zal door de verhogende druk in het glas of naar boven willen of bij de geringste beweging uit het horizontale vlak, lucht laten ontsnappen of zich omkeren.

Een beetje vergelijkbaar met de kruik uit het spreekwoord.
Ja, de kruik gaat zolang onder tot hij barst, maar hoe lang duurt dat nog of wanneer halen we samen de kruik boven water?
Mij lijkt dat de corona-kruik op 8 februari lang genoeg onder gehouden is en wij gewoon weer adem mogen halen. Niet alleen de kinderen stikken door gebrek aan lucht, beweging en regelmaat. Middenstanders, die zogenaamd niet essentiële producten of diensten leveren, stikken in de bedompte lucht van deze kruik!
Massale opening van winkels en restaurants en de vrij beweging van mensen zijn indien gezamenlijk geïnitieerd, niet tegen te houden door de MACHTHEBBERS.

Kent u de RECHTEN VAN DE MENS?
U kunt ze hier bekijken: https://www.amnesty.nl/encyclopedie/universele-verklaring-van-de-rechten-van-de-mens-uvrm-volledige-tekst
Vindt u dat te lang kijk dan naar de verkorte verklaring : https://www.amnesty.nl/encyclopedie/universele-verklaring-van-de-rechten-van-de-mens-uvrm-korte-versie

Lees ze zorgvuldig en bedenk daarbij wat de overheid u momenteel aandoet.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.