Omnifit

Kijk op gezondheid


Gezondheid van Buiten af.

We leven in een snel veranderende maatschappij die constant meer energie van ons vraagt, betere concentratie, hogere vitaliteit – alles wat ons helpt om beter te presteren en ons gezonder te voelen. Is het dus niet vreemd dat velen van ons opzoek gaan naar gezondheidsproducten, wel is het vreemd dat die producten eigenlijk niets voor onze gezondheid doen.

Onze voeding bevat minder vitaminen dan 50 jaar geleden, maar wel meer pesticiden. We zullen dus naast gezonde ‘biologische’ voeding nog extra vitaminen moeten nemen. Artsen als Dr Rath http://www4nl.dr-rath-foundation.org/ en Dr Lenkei www.leinkeiboeken.nl hebben het nodige onderzoek gedaan en producten samen te stellen die ons lichaam ondersteunen. Door de overheid wordt geadviseerd om 60mg vitamine C te gebruiken per dag.
Waar komt deze ‘wijsheid’ vandaan?
In de 2e wereld oorlog werd door artsen, in opdracht van Hitler, uitgezocht met hoe weinig vitamine C de soldaten nog net geen scheurbuik kregen! Dit is nu onze standaard ADH!
Wij behoren tot de dieren die deze vitamine niet zelf aanmaken dus moeten wij dat innemen via groenten en fruit of d.m.v. vit. C tabletten. Willen wij voldoende vit. C binnen krijgen dan zullen we per kilo lichaamsgewicht zo’n 30 mg dagelijks moeten innemen. Voor de gemiddelde mens met 70kg lichaamsgewicht komt dat neer op zo’n 2000mg of te wel 2g en  dat zit zeker niet meer in onze voeding. Vele lichamelijke klachten komen voort uit het gebrek aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ik heb inmiddels de proef op de som genomen. En, mocht je bang zijn voor een “overdosis”, geen zorgen vitamine C verdwijnt gewoon met de urine uit ons lichaam!

Sporters maken reclame voor vitamine preparaten; m.a.w. zij krijgen onvoldoende binnen via het voedsel en zij worden geacht hoge prestaties te leveren. Er is geen machine die presteert zonder de juiste ‘brandstof’, waarom ons lichaam wel? De ‘markt’ levert ook vitamine preparaten, maar het is van belang dat de verhoudingen in balans zijn, door het lichaam herkent worden (Bv Ca : Mg = 2 : 1) en de hoeveelheden voldoende voor de gemiddelde mens voor een goede balans. Misschien ben je geen sporter, maar we moeten toch allemaal prestaties leveren en hebben dus optimale ‘brandstof’ nodig om goed te functioneren. Veroudering heeft te maken met voeding en vochthuishouding. Hoe minder voedingsstoffen, hoe slechtere cel functie, hoe sneller we verouderen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.