Omnifit

Kijk op gezondheid


WINTER

Winter, van ouds her HET griepseizoen.

Virussen die zich via aerosolen verspreiden kunnen in de buitenlucht niet veel kwaad, zij verwaaien en hun concentratie is onvoldoende om ons erg ziek te maken; ons natuurlijke afweersysteem maakt er korte metten mee.
Lang leve de zomer als we weer volop buiten zijn!

Maar ja, nu is het winter en blijven we binnen. Daar is weinig ‘verwaaiing’(lees: ventilatie) en blijven de aerosolen in de ruimte waar we lange tijd verblijven zweven.

De “maatregelen” die genomen zijn en misschien nog worden opgelegd, zijn binnen compleet nutteloos om een airborne virus te bestrijden.

  1. Handenwassen en ontsmetten! is nuttig bij noro-virussen om te voorkomen dat je buikloop krijgt.
  2. Niet medische mondkapjes zijn door het RIVM meermalen getest als niet effectief; waarom dan deze schijn veiligheid forceren op de gehele bevolking???
  3. Een afstand houden van anderhalve meter van een airborne virus? Virusdeeltjes die in de lucht zweven met een hamer te lijf gaan? Zij zullen zich enkel wat meer verspreiden in de ruimte!
    Buiten verwaaien ze wel, maar binnen een niet goed geventileerde ruimte is het meer dan onvoldoende!

Als er binnen virusdeeltjesrond zweven zijn er drie opties (misschien een vierde: we snuiven ze allemaal op, dan is er meteen groepsimmuniteit J) om er van af te komen.

  1. We kunnen de ruimte waarin we verblijven goed ventileren
  2. We kunnen in deze slecht geventileerde ruimte een negatieve-ionen generator plaatsen (welke in de ziekenhuizen van Wuhan reeds massaal hun intrede hebben gedaan!) zoals ik die al op diverse plekken, vb de kapsalon, heb zien staan.
    Negatieve ionen ontstaan tijdens een frissen onweersbui, waarna de lucht ‘geklaard’ is, de negatieve-ionen slaan de virusdeeltjes neer. (zonder hamer)
  3. We kunnen de ruimten met Redox moleculen ontsmetten.

Als we de zomer afwachten dan verdwijnt het virus ook vanzelf, lekker naar buiten, festivals houden, volle stadions en zelf sporten, maar vooral elkaar weer ontmoeten!

Wat is er nu anders aan het covidvirus dan aan het griepvirus in 2018?

Beide griepgolven veroorzaakten ongeveer 10.000 doden met een gemiddelde leeftijd  van 81 jaar, i.d.d. de gemiddelde levensverwachting van de huidige Nederlandse bevolking.
Het te kort aan bedden in de ziekenhuizen bij deze ‘crisis’ is door overheidsbeleid veroorzaakt. Ik hoef ook niet ver in mijn geheugen te graven om me te herinneren dat verpleging massaal ander werk kon gaan zoeken. Al de problemen die het zorgsysteem nu treffen is van de afgelopen 5 à 10 jaar!

De horeca, de sport en de kunsten kunnen dit nu betalen. Hebt u al eens uitgerekend (ja helaas, de rekentoets is afgeschaft) wat de kosten zijn per overledene aan covid?

EXORBITANT

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.